Ja

Nasrdin Dchar
za 20 apr
20:15
  • za 20 apr
    20:15
    Jumbo Koornneefzaal

Tussen de avond dat Nasrdin zijn vrouw ontmoet in de Marina Bar en de dag dat ze trouwen, zit vijftien jaar. Waarom heeft het zo lang geduurd als hij bij de eerste kennismaking al weet dat zij de ware is? Net als in zijn succesvolle solovoorstellingen Oumi (over zijn moeder) en DAD (over zijn vader en het vaderschap) neemt acteur Nasrdin Dchar het publiek in JA mee op een reis. Die scheert langs continenten en culturen, maar het is vooral zijn eigen zoektocht naar volwassenheid, met als universele kern de liefde. Want die kan alles overwinnen. Toch?

Deze voorstelling is door het NRC getipt als cultureel hoogtepunt.

In dezelfde persoonlijke stijl als de voorstelling DAD – officiële juryselectie Theaterfestival 2017 – laat Dchar zien hoe hobbelig het pad van de liefde kan zijn, wat trouwen teweeg brengt in een mensenleven en hoe je uiteindelijk met een licht hart ‘JA!’ kunt zeggen.

In de Telegraaf vertel Nasrdin hoe zijn voorstelling tot stand is gekomen: "Het had een feestelijke voorstelling over het vieren van de liefde moeten worden, maar Ja werd een intieme, openhartige theatersolo waarin ik met de billen bloot ga. Het is een keiharde spiegel.” Lees hier het volledige artikel. 

Recensies vorige voorstelling DAD

NRC ★★★★:
"Bij hem is theater ook echt een gemeenschapskunst."

De Volkskrant ★★★★: "Geestig en hartroerend leidt Dchar langs vele misverstanden in en buiten zijn relatie."

Parool ★★★★: "Hij speelt met de spanning tussen liefde, verschillen, en wat de buren zullen zeggen." 

Theaterparadijs ★★★★★: "Als publiek laat je een traan van ontroering om vervolgens op het volgende moment in lachen uit te barsten om de volgende scène."

Scenes.nl ★★★★: "Als je tijd geeft aan wat moeilijk is, wordt moeilijk makkelijk.’ Het is een optimistische boodschap die hij mee geeft aan zijn publiek."

★★★★★ "Openhartig en met oog voor de juiste details geeft Dchar het intieme kleur én een universele betekenis."
Trouw
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.