Overige informatie

Theatertoeslag
Alle toegangsprijzen van de door WestlandTheater De Naald geprogrammeerde professionele theatervoorstellingen zijn inclusief gebruik van de garderobe en een pauzedrankje (de zogenaamde portemonneeloze pauze). Indien de voorstelling geen pauze bevat serveren wij het drankje na afloop van de voorstelling (beperkt assortiment).

Bij voorstellingen door derden georganiseerd kunnen afwijkende afspraken zijn gemaakt tav de consumpties.

Consumpties
Het is niet toegestaan om consumpties mee te nemen in de theaterzaal tijdens theatervoorstellingen (m.u.v. bioscoop). Het nuttigen van consumpties is storend voor zowel de artiesten als medebezoekers. Het nuttigen van zelf meegebrachte consumpties bij voorstellingen en films is niet toegestaan.

In geval van calamiteiten
In het geval van een calamiteit word je gewaarschuwd via een elektronisch signaal (slow woop). Volg altijd de instructies van de medewerkers (BHV). 

Kijkwijzer
Kijkwijzer waarschuwt ouders en opvoeders tot welke leeftijd een televisieprogramma of film schadelijk kan zijn voor kinderen. Kijkwijzer doet dat ten eerste met het geven van een leeftijdsaanduiding: Alle Leeftijden, 6 jaar, 9 jaar, 12 jaar en 16 jaar. Daarnaast zijn er de pictogrammen die de reden van het advies aanduiden: geweld, angst, seks, discriminatie, drugs- en alcoholmisbruik en grof taalgebruik. Klik hier voor meer informatie.

Baby's en kleine kinderen
Als er een leeftijdsgrens wordt gesteld aan een film of voorstelling vermelden wij het erbij. Wij raden het ten zeerste af kinderen jonger dan 2 jaar mee naar de film te nemen. Iedere bezoeker van de bioscoop of het theater moet in het bezit zijn van een geldig toegangsbewijs, dus ook voor een kind jonger dan 2 jaar zal een ticket gekocht moeten worden. Dit vanwege het aantal bezoekers dat er maximaal in ons theater aanwezig mag zijn. Hierin wordt geen onderscheid gemaakt tussen een baby, schootkind, peuter, kleuter of volwassene. Tot slot willen wij mededelen dat bij overlast voor andere bezoekers het risico voor de ouders is en u verzocht kan worden de zaal te verlaten. ​

Rookbeleid
WestlandTheater De Naald is een geheel rookvrije omgeving. Deze maatregel is wettelijk vastgesteld. Voor de rokers hebben wij op onze overdekte patio een rookruimte gecreëerd die via de deur bij de kleine bar bereikbaar is.

Meet & Greet
Een aanzienlijk deel van de artiesten blijft na afloop graag in de foyer met het publiek napraten over de voorstelling. Deze ‘Meet & Greet’ momenten ontstaan spontaan en hebben geen officiële status. Gezellig zijn ze altijd, zeker onder het genot van een hapje en een drankje.

Aansprakelijkheid
Stichting WestlandTheater De Naald verklaart de algemene regels van de VSCD van toepassing. Deze zijn gedeponeerd bij de Rechtbank van Amsterdam onder nummer 268/2002. De algemene voorwaarden liggen ter inzage bij de balie en kun je hier bekijken.

Wijzigingen voorbehouden
Stichting WestlandTheater De Naald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele (zet)fouten in de brochure en voor aanvullingen en/of wijzigingen in het programma. Alle vermelde informatie is onder voorbehoud. Op de website staat de meest actuele informatie van het moment.

Extra services
- Gratis hulpsysteem voor slechthorenden (informeer hiervoor bij de horeca). De Naald beschikt over een mobiel ringleidingsysteem voor beide zalen. Dit systeem voorziet in een mobiele ontvanger waaraan desgewenst een persoonlijke ringleiding of een hoofdtelefoon gekoppeld kan worden. Met de T-stand van je hoortoestel kun je het geluidssignaal ontvangen zonder dat u last heeft van achtergrondgeluid. De ontvanger en de persoonlijke ringleiding/hoofdtelefoon worden kosteloos tijdens voorstellingen ter beschikking gesteld tijdens film en/of theatervoorstellingen en is te verkrijgen bij de bar voorafgaande aan een voorstelling.
Let op: Bij veel moderne hoortoestellen moet de (M/)T-stand worden ingeprogrammeerd. Vraag hiernaar bij uw audioloog of audicien, want de T-stand is onmisbaar! Bij sommige hoortoestellen is geen T-stand mogelijk. Dit is vaak het geval bij een klein ‘in het oor’-toestel en bij een ‘achter het oor’-toestel met open aanpassing.
- Rolstoelplaatsen (let op: alleen te reserveren bij de balie)
- Earcatch app bij Nederlandse films. De eerste Nederlandse app die het voor visueel beperkten mogelijk maakt te genieten van hun bioscoopbezoek. Lees hier meer over deze service.
-Subcatch app bij Nederlandstalige films. De app die het voor doven- en slechthorenden mogelijk maakt te genieten van ondertiteling bij de films. Lees hier meer over deze service.Neem alvast een kijkje!
Met deze virtuele tour kunt u alvast een kijkje nemen in De Naald. Maar natuurlijk verwelkomen we u het liefst persoonlijk en met een warm onthaal als u een film of voorstelling bezoekt.