Wij zijn blij met de steun voor een nieuw theater

do 9 nov '23

Met veel vreugde hebben wij het positieve bericht vernomen dat, gisteren tijdens het behandelen van de jaarlijkse begroting van Gemeente Westland, het voorbereidingskrediet voor nieuwbouw is geaccepteerd. Een meerderheid van de Westlandse gemeente is akkoord gegaan met een bedrag van 3,5 ton als voorbereidingskrediet voor de bouw van een nieuw theater. ,,Ik ben blij dat de urgentie duidelijk is”, aldus onze directeur Jeroen van de Wiel.

Met dit bedrag kan er gestart worden met het maken van een ontwerp en een concrete planning. Wij hopen dat dit op korte termijn gerealiseerd kan worden. Dat er een nieuw theater moet komen, hebben wij de afgelopen maanden, misschien wel jaren, proberen duidelijk te maken. Het blijven plakken van pleisters in ons huidige pand is vele malen duurder, met uiteindelijk als gevolg: geen theater meer. Wij zijn erg blij dat dit voor onze gemeente nu ook duidelijk is.

Word ambassadeur van De Naald! 
Natuurlijk zijn wij blij dat het voorbereidingskrediet is geaccepteerd, maar we zijn er nog niet. Om ervoor te zorgen dat het nieuwe theater er ook daadwerklijk komt en De Naald zo kan blijven voortbestaan, hebben we jouw hulp nodig!

Wil jij blijven lachen bij cabaretiers zoals Jochem Myjer of Peter Pannekoek? Wil jij hiervoor niet te ver reizen? Wil jij dat jouw dochter of kleinzoon een podium in de buurt heeft om zijn/haar talent uit te blijven voeren? Wil je jezelf blijven verwonderen? Word ambassadeur van De Naald!

Tegenover het ambassadeurschap staan leuke dingen, zoals kortingen op voorstellingen, voorrang op verkoop en andere leuke extra's. Wil jij ambassadeur worden? Stuur dan een mail naar publiciteit@westlandtheater.nl met je NAW-gegevens, inclusief e-mailadres en telefoonnummer.

Bezuinigingen
Gisteren tijdens het behandelen van de jaarlijkse begroting is er echter besloten dat er 1,8 miljoen bezuinigd wordt op het sociaal domein, wat ook invloed heeft op het beschikbare budget van De Naald en vele andere organisaties in de zorg- en cultuursector waar we fijne samenwerkingen mee hebben. Lees voor meer informatie hieronder het artikel dat deze ochtend in AD Westland is verschenen.