Kinderboekenfeest in De Naald

ma 11 sep 2023

Mama's, papa's, opa's en oma's van boekenwurmpjes opgelet: zondag 8 oktober wordt de foyer van De Naald omgetoverd tot een mini-kinderboekenfestival. Samen met Bibliotheek Westland, Dans Creatie, The Read Shop Naaldwijk, Olsthoorn Makelaars en de Boekfiets organiseren wij het Kinderboekenfeest rondom de voorstelling 'Juffrouw van Dale vertelt verhalen' van Babette van Veen. Het wordt een middag vol verhalen, knutselen, theater, dansen en natuurlijk de mooiste kinderboeken. Knutselen en leeshoekjes
De foyer van De Naald wordt omgetoverd tot een mini-kinderboekenfestival. Dans Creatie geeft een dansworkshop op het Kinderboekenweeknummer van Kinderen voor Kinderen: Bij mij thuis. Olsthoorn Makelaars verzorgt een maquette van een huisje die de kinderen kunnen inkleuren en in elkaar kunnen zetten. Ook de Boekfiets komt langs om een mooi verhaal voor te lezen. Natuurlijk zijn er leeshoekjes aanwezig zijn en is veel ruimte voor boekenplezier. Juffrouw van Dale, Babette van Veen, geeft om 14.00 uur haar voorstelling in de Foodmarkt Koornneef zaal van De Naald. Het kinderboekenfeest begint om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

Over de voorstelling
Het verhaal van de voorstelling die middag, ‘Juffrouw van Dale vertelt verhalen’, gaat als volgt. Juffrouw Van Dale is een echte voorleesjuf. Ze woont in de bibliotheek en soms, heel soms komt ze tevoorschijn om zomaar een verhaaltje voor te lezen. Dit keer gaat ze voorlezen uit het boek ‘Beertje en de apenstreken’. Beertjes papa is dierenarts in een heel groot dierenpark waar alle dieren los mogen lopen. Dieren beleven ook wel eens avonturen, daar weet Beertje alles van want ze mag mee om papa te helpen in het dierenpark!

Meet & Greet
Het onder kinderen, ouders en grootouders heel bekende prentenboekerschrijversduo Dieter en Ingrid Schubert komt tijdens het Kinderboekfeest langs voor een Meet & Greet. Al dertig jaar maken zij samen de inmiddels wereldberoemde prentenboeken met prachtige aquareltekeningen, zoals Platvoetje, Woeste Willem en Beer en Egel. 

Wat betekent 'thuis' voor jou? Stuur foto in!
Het thema van de Kinderboekenweek is ‘Bij mij thuis’. Thuis is voor iedereen anders. Denk aan: je favoriete plekje in huis, je lievelingseten of je huisdier. Laat ons weten wat ‘thuis’ voor jou betekent door een foto op te sturen naar charlottezuijderwijk@westlandtheater.nl en kom op de fotoslinger in onze foyer te hangen.

Tickets
Tickets voor de voorstelling, inclusief het Kinderboekenfeest, reserveer je hier