Winnaar Foodmarkt Koornneef zaaldeuren bekend!

Samen met Jumbo Koornneef zijn we begin dit jaar in Westland op zoek gegaan naar beeldend kunstenaars, schilders, vormgevers, fotografen, graffiti artiesten en andere artistieke creatievelingen. Deze groep werd uitgedaagd om een ontwerp te maken voor de zaaldeuren van de Foodmarkt Koornneef zaal in het theater. Uit alle inzendingen koos de jury vol overtuiging een top drie.

Woensdag 15 juni vond de finale plaats in onze foyer, met de bekendmaking welk ontwerp een jaar lang op de zaaldeuren in De Naald prijkt en werden de drie cheques uitgereikt. De jury bestaande uit Edward Koornneef (supermarktondernemer Jumbo Koornneef), Nico Baars (directeur De Naald), Ilona Roozenboom (directeur Westland Cultuurweb) en Thomas van der Schoor (grafisch vormgever).

De winnaars
De eerste plek gaat naar het ontwerp van Laura van den Enden. Een greep uit het juryrapport: ‘Een mooie illustratie met een duidelijke eigen en consistente stijl. Er zijn fijne en warme kleuren gebruikt. Dit alles zorgt ervoor dat het theatergevoel met alle facetten en zintuigen duidelijk naar voren komt en daarmee erg goed getroffen is.’ Het creatieve ontwerp van Laura is dit gehele seizoen te bewonderen op de deuren van de Foodmarkt Koornneef zaal. Bovendien krijgt zij met haar winnend ontwerp een cheque van € 2000,-.De tweede plek is voor Tony Schrevelius. De jury noemde zijn ontwerp ‘Een erg knappe illustratie waar je naar kunt blijven kijken. Een ontwerp met humor en de subtiele link tussen de boodschappen van Koornneef en de theaterzaal zijn goed weergegeven.’ Naast de eer van de tweede plek ontvangt Tony een cheque van € 750,-.

De cheque van € 500,- en daarmee de derde plek gaat naar Midas Pool. De jury omschrijft het ontwerp als: ‘Een originele, eigen lijntekening met knappe illustratieve figuren. Mooie invalshoek waardoor de vraag ontstaan: ‘Wie kijkt er eigenlijk naar wie?’ of ‘Wie is de artiest?’Een geslaagde eerste editie
De jury zegt verrast te zijn door de verscheidenheid en de creativiteit van alle ontwerpen. De jury spreekt haar waardering uit naar alle deelnemers voor het lef, de creativiteit en de eigenzinnigheid. Supermarktondernemer Edward Koornneef: ‘We zijn positief verrast door de verschillende ontwerpen die door jong en oud zijn aangeleverd. Unaniem hebben we voor deze top 3 gekozen waarvan het ontwerp van Laura de doorslag gaf. Ik kijk er naar uit om dit ontwerp straks live in WestlandTheater De Naald te zien op de zaaldeuren.’


Foto's: Thierry Schut