Kinder- en Familietheater 17-18

ZO 17/09
Heer Otto
Boer Boris (4+)


Boer Boris woont op een boerderij. Hij heeft allerlei dieren, machines en een moestuin. Vandaag krijgt hij een bijzondere brief. Er komen twee inspecteurs op bezoek. Oei, dat is spannend! Boer Boris moet het beste van zichzelf en de boerderij laten zien. Maar wat is het beste? Zusje Sam schiet te hulp en samen gaan ze keihard aan het werk.

Een humoristische, muzikale en beeldende voorstelling over je best doen, iets durven en trots zijn op jezelf. Gebaseerd op de kleurrijke Boer Boris prentenboeken van Ted van Lieshout en Philip Hopman. Met heerlijke meezingliedjes van Jeroen Schipper en Anke Timmer. Een voorstelling die je fantasie op hol laat slaan én je weer met beiden benen op de grond zet.

Rabo zaal, 10.30 uur en EXTRA voorstelling om 12.00 uur. Toegang € 10,00 
www.heerotto.nl 


ZO 24/09
Van Hoorne Entertainment
Woezel & Pip Op zoek naar de Sloddervos! (2+)


Je leukste vriendjes Woezel & Pip komen terug naar De Naald met alweer hun vierde familievoorstelling! Gebaseerd op de gelijknamige succesfilm van de populaire hondjes, die binnen twee weken meer dan 100.000 bezoekers trok en bekroond werd met een Gouden Film en Gouden Pen.

Ga mee op reis tot voorbij de Tovertuin waar Woezel & Pip hun allerleukste, maar ook stoute neefje Charlie ontmoeten. Samen met al hun vriendjes gaan de hondjes op zoek naar de stelende Sloddervos. Woezel & Pip Op zoek naar de Sloddervos zal nog dagenlang het gesprek van de dag zijn, want die Sloddervos... daar zal de theaterzaal vol mee zitten! Na afloop van de voorstelling kun je ook nog eens knuffelen met de levensgrote knuffels van Woezel & Pip in de foyer.

Koornneef Retailgroepzaal, 13.00 en 15.00 uur. Toegang € 17,50 
www.vanhoorne.com/WoezelenPipDO 12/10
Homemade Productions
Tina de Musical (try-out) (8+) Mét Girlsnight!


Wie is er niet groot mee geworden? Tina, één van de bekendste meiden weekbladen van Nederland, bestaat dit jaar vijftig jaar. Dat wordt gevierd met een uitbundige, vrolijke en feestelijke familiemusical vol doldwaze avonturen, heel veel meidenpret en de aller-leukste liedjes.

Tina heeft veel aan haar hoofd. Samen met haar beste vriendin Puck en haar vriendje Fabio zorgt ze elke week weer dat het blad gevuld is. Maar op een dag staat Bobby voor haar deur: de leukste jongen van de hele wereld. Haar hart gaat sneller kloppen. Maar ziet Bobby haar wel staan? Tina heeft raad nodig, maar wie kan haar helpen? Haar moeder heeft geen tijd en papa heeft geen verstand van vrouwen... nooit gehad. Dus belt ze haar oma. Samen gaan ze aan de slag om van het meisje Tina een meid te maken!

Koornneef Retailgroepzaal, 19.30 uur. Toegang € 25,00
www.homemadeproductions.nl
ZO 29/10
Prentenboekjesfestival Feest in de Stad (2+ en 3+)


Feest! Het Prentenboekjesfestival is gearriveerd. Speciaal voor deze dag is onze foyer omgetoverd tot vrolijke Prentenboekenstad. Vol bekende kinderboekenvriendjes uit de vele prachtige prentenboeken die tot leven komen. Na de vorige succesvolle edities zijn er nieuwe bewoners van de Prentenboekenstad bijgekomen. En die hebben allemaal zin om hun komst te vieren, dus dat wordt feest!

Natuurlijk zijn er tijdens het festival leuke voorstellingen te zien. Je hebt de keuze uit Nijntje op de fiets (2+) en Het Muizenhuis (3+). Rondom de voorstellingen kan je naar hartenlust spelen in de foyer waar van alles te beleven is. Een onvergetelijke belevenis voor iedereen, ook voor papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes én de oppas. Je kijkt je ogen uit!

Ochtend: 9.45 uur – 12.30 uur
Middag: 13.30 uur – 16.00 uur
Met een kaartje voor één van de voorstellingen heb je toegang tot het festival.
www.vanaf2.nl


Voorstelling 1: Femke Hermans - Nijntje op de fiets (2+)

Fietsen is het liefste wat ze doet
over de heuvels, door het bos
met de fiets kan ze overal naartoe
ja, nijntje wordt nooit moe
dan fietst ze langs de vijver
de vijver is heel groot
er zwemmen witte eenden in
die brengt ze dan wat brood

Femke Hermans neemt je mee in het verhaal van nijntje, die op een dag gaat fietsen. Ze fietst langs het bos, de boerderij, de speeltuin en naar opa en oma Pluis. Een lieve voorstelling in een herkenbaar decor met leuke liedjes en iconische tekeningen van Dick Bruna.

Rabo zaal, 10.15 en 14.00 uur, toegang € 12,50.
 

Voorstelling 2: Mariska Simons - Het Muizenhuis (3+)

Sam & Julia wonen in het Muizenhuis, een wereld op zich. Julia is super nieuwsgierig en reuze eigenwijs. Sam is super verlegen en reuze braaf. Wat Sam te veel heeft, heeft Julia te weinig en andersom. Ze zijn de allerbeste vrienden en delen alles samen.

Het Muizenhuis komt tot leven in deze muzikale en tot de verbeelding sprekende voorstelling. Theatermaakster Mariska Simon neemt jong en oud mee in het verhaal van Sam & Julia. Gebaseerd op de gelijknamige boeken van Karina Schaapman.

Koornneef Retailgroepzaal, 10.30 en 14.15 uur, toegang € 12,50ZO 26/11
Meneer Monster
De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen (5+)


Andy en Terry zijn gevraagd om een theaterstuk over hun waanzinnige boomhut te maken. Dat vinden ze super leuk, maar is niet zo makkelijk gezegd als gedaan. Want waar haal je nou zo snel vliegende katten, een limonadefontein, een apeninvasie en een reuzengorilla vandaan? Gelukkig hebben de jongens keihard gerepeteerd en ze zijn er bijna helemaal klaar voor! Maar eerst nog even 100 marshmallows eten en de papegaai kietelen.

Na de succesvolle familievoorstellingen De Gruffalo, Fantastische Meneer Vos en Poep! brengt Meneer Monster nu De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen. Gebaseerd op één van de meest verkochte kinderboeken in tijden van Andy Griffiths en Terrey Denton. Boordevol krankzinnige humor en magische theatertovenarij. Een echte Meneer Monster productie voor jong en oud.

Koornneef Retailgroepzaal, 15.00 uur, toegang € 13,00
www.vanaf2.nlZO 17/12
TG Locals
De Dromeneter (4+)


Muna is de grote zus van Feder. Feder durft niet te slapen. Hij is bang voor akelige dromen. Dat komt omdat hij veel fantasie heeft. Zijn grote zus gelooft niet in die onzin. Ze gaat op zoek naar een oplossing. Een slaapliedje helpt niet. Een kopje warme thee ook niet. Misschien weet de buurman raad?

Muna gaat op weg om hulp te zoeken en komt wonderlijke mensen tegen. Niemand weet een oplossing. Maar dan valt er een laddertje uit de lucht. Muna kan alleen naar boven klimmen als ze haar fantasie durft te gebruiken. Wie zal ze tegenkomen als ze naar boven klimt? Een muzikale en beeldende voorstelling over broertjes met te veel fantasie en grote zussen die niet meer dromen.

Rabo zaal, 10.30 uur, toegang € 10,00
www.tgthelocals.com

 


ZA 06/01
I&L Theaterproducties
Toms Magische Speelgoedwinkel (5+)


In een kleurrijke speelgoedwinkel woont, zonder dat iemand het weet, de weesjongen Tom. Elke avond als de klanten weg zijn en de lichten doven komt Tom uit zijn schuilplaats en komt de winkel magisch tot leven. Zijn beste vriend is de populaire superheld Hercules. Samen beleven ze geweldige avonturen. Maar hier dreigt een einde aan te komen als Hades verschijnt, de aartsvijand van Hercules. Hades wil de winkel en de rest van de wereld in duisternis hullen. Tom zal al zijn krachten moeten gebruiken om zijn ‘thuis’ te redden. Het is tijd om de wereld te laten zien dat hij een superheld is.

Laat je fantasie prikkelen en je vergeten dromen, zoals vliegen of superkrachten bezitten, weer tot leven komen. Een gloednieuw winters familieavontuur vol magie, humor en muziek.

Koornneef Retailgroepzaal, 15.00 uur, toegang € 19,50
www.il-entertainment.nl
ZO 11/02
VET Kindercabaret
Het Vijfde Couplet! (6+)

VET Kindercabaret is al tien jaar een vertrouwd recept: vet grappige sketches en liedjes over herkenbare situaties waar je samen met je ouders keihard om kunt lachen. VET gaat over lastige ouders aan tafel, spelletjes met zelfbedachte regels, giechelende verliefdheid, op de achterbank zingen tot je ouders er GEK van worden en kennismaken met andere landen.

Maar VET gaat ook over het overwinnen van je angsten: enge dromen, enge zwemlessen en… Enge Erna. Bij VET Kindercabaret wordt je in hoog tempo meegenomen in een knotsgekke show die nog lang blijft hangen. “Een stoere, coole, grappige, muzikale voorstelling met herkenbare sketches voor kinderen én ouders”, schreef de Kindertheatergids.

Koornneef Retailgroepzaal, 15.00 uur, toegang € 15,00
www.vetkindercabaret.nl

ZO 18/02
Het Zandkasteel
Koning Koos is jarig! (3+)


Koning Koos denkt dat zijn verjaardag wordt vergeten, maar niets is minder waar! Sassa en Toto vragen zicht juist af wat ze hem gaan geven. Een bal? Een toeter? Samen besluiten ze zelf een heel mooi en origineel cadeau te maken. Ondertussen gaat Koning Koos pannenkoeken bakken, als verrassing voor Toto en Sassa. En omdat hij jarig is heeft hij voor alle kinderen ook een klein cadeautje! Het wordt een groot feest voor iedereen.

Koning Koos en zijn vriendjes nodigen je uit om mee te dansen en te zingen tijdens deze spiksplinternieuwe familievoorstelling, bekend van de gelijknamige Z@ppelin TV serie. Natuurlijk zijn ook de konijntjes daar en komt de Neuzenkriebeldans voorbij. Na afloop mag je samen met Koning Koos, prinses Sassa en Toto op de foto, dat is leuk!

Koornneef Retailgroepzaal, 14.00 en 16.00 uur, toegang € 15,00
www.zandkasteeltheater.nlZO 11/03
De Stokerij
Lekker belangrijk (6+)


Lucky kijkt al naar de sterren sinds ze een kind was. Ze weet hoe ver de zon van de aarde staat, hoeveel planeten er zijn en hoe groot zij is ten opzichte van het heelal. Maar nu heeft ze een bijzondere ontdekking gedaan. Ze kent de tijd en de plek waar buitenaards leven zal landen op aarde. Straks komt ze echt alles te weten over wat er buiten de aarde is en gaat ze eindelijk echte vrienden maken!

Maar hoe dichter ze bij het grote moment komt, hoe meer vragen ze krijgt over de ontmoeting. Welke taal spreken ze eigenlijk? Wat als ze veel groter zijn of juist onzichtbaar klein? Is ze wel klaar voor die onbekende vrienden van die andere planeet? Een kleine voorstelling over het oneindig grote universum, voor aardbewoners vanaf 6 jaar.

Rabo zaal, 10.30 uur, toegang € 10,00 
www.destokerijschiedam.nl

 

ZO 18/03
Van Hoorne Entertainment
Hans & Grietje De Musical (4+)


Knibbel, Knabbel, Knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje? Na een reeks betoverende sprookjesmusicals presenteert Van Hoorne Entertainment haar tiende sprookje: Hans & Grietje De Musical. Met Janouk Kelderman, bekend als presentatrice Keet!, in de sprankelende rol van Grietje. Voorzien van een suikerzoet decor, kostuums om van te smullen en uiteraard swingende liedjes.

Er was eens een arm houthakkersgezin. Vader kan zijn kinderen niet meer onderhouden en besluit Hans & Grietje in het bos achter te laten, in de hoop dat iemand ze vindt. Dan komen de kinderen de grappige, groene tovenaar Titus tegen, die ze meeneemt naar een bijzonder huisje. Alles is van snoep, koek en lekkernijen! Het lijkt erop dat Hans & Grietje nooit meer honger hoeven te lijden. Maar wat zij niet weten is dat Titus’ gemene vrouw Fien iets heel anders van plan is.

Koornneef Retailgroepzaal, 13.00 en 16.00 uur, toegang € 19,50
www.VanHoorne.com/HansenGrietjeZO 08/04
Fien en Teun
Feest op de Boerderij! (2+)


Het vrolijke boertje en boerinnetje Fien & Teun komen naar De Naald met hun allereerste theatervoorstelling. Dagelijks beleef je hun avonturen al op RTL Telekids, waar ze al spelend het Hollandse landleven ontdekken. In deze humorvolle en vrolijke familievoorstelling ga je mee op ontdekkingstocht en leer je een heleboel!

Geven bruine koeien chocolademelk? Hoe zorg je dat je groter wordt? En hoe komen er gaatjes in de kaas? Samen met hun dierenvriendjes Sebastiaan het varken, Rosa de koe en Pim de hond leren Fien & Teun van alles over het verzorgen van dieren en de natuur. Ze beleven de leukste avonturen op de boerderij en krijgen antwoord op al hun vragen. Natuurlijk komen Fien & Teun na afloop van de voorstelling naar de foyer om met jou op de foto te gaan!

Koornneef Retailgroepzaal, 15.00 uur, toegang € 15,00
www.FienenTeun.nlZO 13/05
Onder het Buro
Mannetjes met plannetjes (2+)


De mannetjes zijn op weg naar hun favoriete plek in het bos. In hun armen hebben ze takken, planken, touw, dekens... Ze gaan namelijk een hut bouwen! Tenminste, dat was hun plannetje. Maar eenmaal aangekomen vinden ze iets vreemds. Een kooi! Met een vogeltje erin.

Naast de kooi ligt een briefje. “Wat fijn dat jullie mijn vogeltje hebben gevonden! Ik kan er niet meer voor zorgen en daarom moeten jullie dat voor me doen. Liefs, Oma. PS: wat je ook doet, laat de vogel niet uit de kooi!” De plannetjes van de mannetjes veranderen. Nu hebben ze geen hut, maar een kooi met een vogel. Wat zullen ze daar eens mee gaan doen? Niet uit de kooi laten zegt oma, maar vogeltjes horen toch te vliegen? Hij komt heus wel weer terug! Of niet?

Rabo zaal, 10.30 uur, toegang € 12,50 
www.onderhetburo.com

 

Winkelmandje

U heeft geen voorstellingen in uw winkelmandje.

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.