Een nieuwe, komische kijk op de beroemde roman van Charles Dickens

Een hilarische film die kleurrijk wordt verteld door de schotse regisseur Armando Iannucci. De belangrijkste rollen worden gespeeld door acteurs met allerlei verschillende etnische achtergronden. Voor de geloofwaardigheid van de film is dat geen enkel probleem. NRC: “Er is niet eerder een film op deze schaal zo goed kleurenblind gecast".  The personal history of David Copperfield is op dinsdag 27 oktober en 10 november te zien in de Naald.

Deze film is gebaseerd op de wereldberoemde roman van Charles Dickens en vertelt het levensverhaal van de jonge David Copperfield, een jongeman die op het punt staat volwassen te worden. Hij heeft ambities om schrijver te worden. Maar nadat zijn moeder overlijd, wordt hij door zijn stiefvader uit huis wordt gezet. Eenmaal uit huis gezet belandt David van het ene avontuur in het andere. Tijdens zijn zoektocht naar familie, vriendschap, liefde en status doet hij briljante ideeën op voor zijn autobiografie. David besluit om naar zijn excentrieke tante Betsy te reizen. Zij geeft hem onderdak, zolang hij maar de naam Trotwood aanneemt en zich gaat gedragen als een gentleman. Zijn reis leidt hem van vodden naar rijkdom en weer terug. Maar de leergierige Copperfield trotseert zowel voor- als tegenspoed met opgeheven hoofd.

De film wordt gespeeld door een absolute Britse sterrencast met onder andere; Tilda Swinton (We need to talk about Kevin), Hugh Laurie (House) en Ben Whishaw (Mary Popins Returns). Ook won de films meerdere prijzen tijdens de British Independent Film Awards van 2019.

Dinsdag 27 oktober en 10 november te zien. Klik hier voor meer tickets. 

Klik hier voor de trailer van de film.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.