Tenet: dé actiethriller die je gezien moet hebben

"Eén ding is zeker: zoiets als Tenet heb je nog nooit gezien", schrijft Trouw met vier sterren en Volkskrant voegt daaraan toe: "Nolans nieuwe film Tenet moet je niet begrijpen, maar vóélen." Daar kunnen wij ons alleen maar bij aansluiten. Dé actiethriller van dit moment die je gezien moét hebben. Zeker als je fan bent van films als Inception en James Bond, is dit een film die op je watchlist thuishoort. Tenet draait vanaf 17 oktober in onze bioscoop. 

Met zijn elfde film keert Christopher Nolan terug naar de toon van Memento en Inception. Daar is kennelijk een zekere mate van tijdreizen voor nodig, maar niet op de manier zoals we die kennen. Het personage van Washington lijkt tegen de tijd in te reizen, terwijl gebeurtenissen om hem heen zich achterstevoren afspelen. Het camerawerk van Tenet is opnieuw van de Nederlandse cinematograaf Hoyte van Hoytema, die ook aan Nolan’s Interstellar en Dunkirk werkte.

Het verhaal
John David Washington (zoon van Denzel Washington) is de Protagonist. Slechts gewapend met één woord – Tenet – moet de Protagonist de wereld zien te redden van de ondergang, reizend door een schemerwereld van internationale spionage op een missie die zich afspeelt buiten de bestaande tijd. Niet tijdreizen, maar Inversie. AD *****: "Tenet is een ultieme mindfuck."

Dé actiethriller van dit moment met John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki en Kenneth Branagh. The Telegraph *****: "Christopher Nolan's 'tijdsbuigende' actiespektakel is de perfecte film om ons weer in de bioscopen te krijgen - één keer kijken is gewoon niet genoeg. De diepte, subtiliteit en humor van Pattinsons en Debicki's acteerwerk, wordt pas volledig duidelijk als je weet waar Tenet heen gaat. Wellicht is het geheel wat verwarrend, maar dat geeft niet. Geniet er gewoon van, want dit is een film waar je je geheel aan moet overgeven. Tenet zal velen dan ook in extase achterlaten."

Reserveer hier je tickets.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.