Stem op jouw favoriete Spotlight talent!

Net zoals alle andere evenementen in Nederland, werd helaas ook de Spotlight finale, die op 6 april zou plaatsvinden in WestlandTheater De Naald, afgelast. Dit evenement, dat in samenwerking met Westland Cultuurweb is opgezet om de creativiteit van jongeren te stimuleren, verdient een creatieve redding. Daarom hebben De Naald en Cultuurweb in nauw overleg met de deelnemende scholen een online editie gelanceerd, waarvan de finale in juni plaats gaat vinden. 

Leerlingen van de deelnemende scholen (ISW Hoogeland, Flora Lentiz College, Lentiz Dalton Mavo & Het Groene Lyceum, ISW Irenestraat, ISW Gasthuislaan en ISW Sweelincklaan) worden aangemoedigd om solo of in (veilige) groepsvorm een filmpje van hun artistieke talent in te zenden voor deze virtuele talentenjacht. De kwaliteit van deze filmpjes en de ontwikkeling van de leerlingen krijgen vervolgens een boost doordat deelnemers ook bij deze digitale editie voorzien zullen worden van professionele feedback door vakdocenten uit Westland. Met de daaruit vergaarde tips kunnen deelnemers hun filmpje verbeteren voor een definitieve inzending. 

Stemmen
De definitieve inzendingen worden op de website van Cultuurweb gezet, waar gestemd kan worden door vrienden, familie, docenten en klasgenoten. Diegene met de meeste stemmen wint de publieksprijs. Een vakjury, bestaande uit het Westlandse duo Spruijt & Opperman, Esmée van Kampen en Wilma Franchimon, zal zich buigen over de inzendingen en de heuse Digital Spotlight winnaar kiezen! Deze winnaar krijgt de officiële Spotlight bokaal uitgereikt, een masterclass aangeboden door Filiorum Future in zijn of haar discipline én een optreden op het Nieuwjaarsconcert in De Naald.

Houd de social media en websites van De Naald en Cultuurweb in de gaten voor actuele informatie over de talentenjacht. Via het instagram account spotlightonline2020 volg je de laatste ontwikkelingen!
 
Via de deelnemende scholen wordt meer informatie verschaft aan de leerlingen over de wijze van meedoen. Bekijk hier de oproep! 

Uitzending 12 juni
Omdat het helaas niet mogelijk is de finale in De Naald met publiek plaats te laten vinden, maken De Naald en Cultuurweb op vrijdagmiddag 12 juni via hun social media kanalen de uitslag bekend. Voorafgaand aan de bekendmaking is er een terugblik op deze editie, die wordt gehost door voormalig Ashton Brother en BZT presentator Pepijn Gunneweg. 

------

Spotlight is een samenwerking tussen De Naald en Westland Cultuurweb en wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, Loswal de Bonnen, Filiorum Future en Glascom Tuinbouw. 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.