Lisa Osterman grote winnaar Leids Cabaret Festival

Zaterdag 15 februari vond de finale van het Leids Cabaret Festival 2020 plaats. Lisa Osterman mag zich de grote winnaar noemen en sleepte alle prijzen in de wacht. Samen met finalisten Thjum Arts en De Vriendendienst speelt zij woensdag 8 april de Finalistentour in De Naald. 

Lisa's programma ‘’Wat de ander wil horen’’ is een mix een mix van scherpe grappen, liedjes en onverwachte wendingen. ‘Wat de ander wil horen’ gaat over hoe prettig het is om te pleasen en zelf niks te vinden. Over hoe rustgevend en duidelijk het is om altijd mee te gaan in wat anderen zeggen dat je moet doen en in wat je van huis uit geleerd hebt. Over wat een gedoe het is om dat niet te doen; om je uit te spreken. Als je überhaupt al iets vindt. De jury: "Een excellente voorstelling, met een mooie spanningsboog, perfect evenwichtig en afgerond. Het spelplezier spatte eraf."Als Thjum Arts het podium opkomt, gebeurt er iets. Met zijn droogkomische doordachte stijl weet hij alledaagse onderwerpen op een originele manier te bekijken. Hij onderzoekt het leven op een dusdanige manier dat je na afloop niets anders kan zijn dan onder de indruk. In zijn voorstelling ‘Stilte zoekt luisteraar’ zet hij eenzaamheid en verbondenheid tegenover elkaar in een poging te komen tot één groots moment. De jury: "Niemand speelde zo behendig en intelligent met onze verwachtingspatronen (...) Filosofie, sociologie en spiritualiteit in één, zonder dat de humor inboet aan kracht: het is maar weinig cabaretiers gegeven."De Vriendendienst bestaat uit gitarist Peer Thielen en cabaretier Yuri Disseldorp. ‘Als het confetti regent’ is een muzikale collage van verhalen, sketches, personages en muziek. Geïnspireerd door het dagelijks leven, aangevuld met een flinke dosis absurdisme en harde gitaren. De jury: "Een even verrassende als samenhangende conference, energiek en dynamisch gebracht, met veel fysieke kracht en de gepaste mimiek."Woensdag 8 april maak je kennis met deze finalisten van het Leids Cabaret Festival in De Naald. Klik hier voor meer informatie en kaarten. 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.