Annejet van der Zijl presenteert Boekenweekgeschenk in Westland

Annejet van der Zijl, schrijfster van het Boekenweekgeschenk van 2020 en één van de populairste en best verkopende auteurs van Nederland, komt naar Westland. Zaterdagavond 14 maart – in de Boekenweek - wordt zij door hoofdredacteur van Lebowski Publishers Jasper Henderson geïnterviewd in de Hervormde kerk in Monster over het Boekenweekgeschenk, waar een bijzonder Westlands verhaal achter schuil gaat. Op speciaal verzoek van Annejet presenteert zij die avond het Boekenweekgeschenk in Westland.

Met bestsellers als Sonny Boy, Bernhard en De Amerikaanse prinses is Annejet van der Zijl één van de bekendste en meest gelezen auteurs van Nederland. Ook jongeren weten haar boeken te vinden: Sonny Boy staat in de top 10 meest gelezen boeken onder examenkandidaten havo en vwo. Voor haar oeuvre, dat voornamelijk bestaat uit literaire non-fictie, ontving Van der Zijl onder andere de Gouden Ganzenveer.

Buitenplaats Geerbron
Het Boekenweekgeschenk beschrijft een Amerikaans-Nederlandse liefdesgeschiedenis in tijden van onderdrukking en slavernij. Een verhaal over een onwettige liefde, van een bewoner van de Monsterse buitenplaats Geerbron, over een slavin en over de terugkeer naar zijn dorp waar hij burgemeester wordt.

Het Boekenweekgeschenk zet Westland in de schijnwerpers! Het Boekenweekgeschenk zal circa 700.000 keer als cadeau worden gegeven, wanneer men een boek koopt tijdens de Boekenweek.

Kaartverkoop
Kaarten kosten € 10,00 en zijn verkrijgbaar via Bibliotheek Westland. Inloop vanaf 19.15 uur, start programma 20.00 uur. Read Shop Naaldwijk is deze avond aanwezig voor de verkoop van boeken van Annejet van der Zijl en enkele Westlandse titels. Signeren is mogelijk na afloop.

Deze avond wordt georganiseerd door Bibliotheek Westland, Westland Cultuurweb en WestlandTheater De Naald. Met dank aan en in nauwe samenwerking met de Historische Vereniging Monster – Ter Heijde en de Readshop.

Zie www.bibliotheekwestland.nl voor meer informatie.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.