Doet sneeuw pijn "onthullende vertelling"

Opnieuw produceert Solo Stories een solovoorstelling die vanaf januari in het theater te zien zal zijn. Ook zal dit mooie verhaal naar het boek ‘Doet sneeuw pijn’ van Carolien Spaans 21 maart in theater de Naald gezien kunnen worden.

Eindelijk hebben ze elkaar gevonden. Ze beginnen een leven samen en krijgen een prachtige zoon. Dan gaat hij zoals elk jaar skiën met zijn vrienden. Maar deze keer komt hij niet meer terug. Na de begrafenis rest er een levensgroot gat dat niet alleen maar gevuld kan worden met de opvoeding van en liefde voor hun kind.

Ze vertelt graag verhalen die troost en inzicht kunnen bieden. Het spelen van de solovoorstelling ‘Doet sneeuw pijn’ is daarmee een schot in de roos voor actrice Saskia Temmink. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van journalist Carolien Spaans, die haar man verloor door een ongeluk. “Ik hoop dat het publiek enigszins gelouterd en verbonden de zaal verlaat.”

Een voorstelling over een heftig thema dus, maar ook met een mooie boodschap. “Verliezen is eenzaam, maar heeft ook veel universele kanten. Het daarover vertellen levert hopelijk de verbinding op die ik altijd nastreef. Zo hoop ik dat het publiek de zaal verlaat: verbonden en enigszins gelouterd.”

Saskia Temmink speelde na haar opleiding aan de Toneelacademie Maastricht in talloze tv-series, films en toneelstukken. Bij het grote publiek is zij vooral bekend van haar rollen in tv-series als Bloedverwanten, De 12 van Oldenheim en Oud Geld. Ze speelde talloze voorstellingen, van Tsjechov tot Shakespeare, en is sinds 2002 verbonden aan televisieprogramma De vloer op.

Solo Stories is in 2014 opgericht door Benno Hoogveld en Merel Ooms vanuit de behoefte om terug te gaan naar de basis van theater: het vertellen van een verhaal. Het productiehuis maakt solovoorstellingen gebaseerd op persoonlijke, al dan niet waargebeurd verhalen, en worden gespeeld in kleine en middelgrote theaters of op locatie.

Recensies
De Volkskrant (vier sterren): "Razend knap acterend schakelt Temmink tussen de pijn en de rouw en het intense geluk dat een baby kan geven."

Theaterkrant: "In de regie van Benno Hoogveld nemen humor en zelfrelativering de overhand, terwijl de pijn er niet minder om wordt. Dat laatste is vooral te danken aan het uitmuntende spel van Temmink: het is ongelooflijk knap dat ze dit inktzwarte verhaal van pijn en verlies tot een intieme, onthullende vertelling weet te maken." Lees hier de volledige recensie. 

Noord Hollands Dagblad: "Roos Schlikker is erin geslaagd om in haar theaterbewerking dezelfde balans te vinden tussen verdriet, dapperheid en een vleugje zelfspot die Spaans ook vond in haar boek." Lees hier de volledige recensie. 


Op zaterdag 21 maart 2020 staat Solo Stories met ‘Doet sneeuw pijn’ in De Naald. Klik hier voor meer informatie en kaarten.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.