Een noodgedwongen ontmoeting tussen twee ex geliefden...

Op donderdag 9 april staan Jeroen Spitzenberger en Hanne Arendzen bij ons op het podium met hun voorstelling ‘De liefde begraven’. Een tragikomische liefdesverhaal waarin twee ex geliefden elkaar noodgedwongen terug zien om hun gezamenlijke hond te begraven. De twee hoofdrolspelers vertellen meer over het stuk.

De dode hond is het laatste dat hen nog bindt. Ze rekken de tijd. Delen herinneringen en passie, maar ook frustraties en onbegrip, alles wat contact tussen exen zo spannend en pijnlijk kan maken. Hanne Arendzen en Jeroen Spitzenberger spelen ‘De liefde begraven’ en is geschreven en geregisseerd door Peter de Baan, het gezicht van De vloer op.

Bijzondere voorstelling
Alhoewel de liefde een vaak gebruikt thema is, vinden Hanne en Jeroen de voorstelling weldegelijk bijzonder. “Wat ik mooi aan het stuk vind, is dat het een stream of consciousness is. Ze voeren samen een bitterzoete dans uit waarin ze elkaar volledig vertrouwen en tegelijkertijd schuurt alles. Hun temperamenten botsen, ze manipuleren elkaar en willen bepaalde dingen niet toegeven, terwijl de ander dwars door ze heen prikt. Iedereen kent dat wel: je ontmoet je ex en je wilt laten zien dat je nu de best mogelijke, bevrijde, nieuwste versie van jezelf bent, maar je ex weet meteen dat je geen spat veranderd bent. Ze spelen een machtsstrijd uit die tot in de kleinste details voelbaar word”, zei Jeroen.

Geen plot
Ze staan met z’n tweeën op het toneel om samen het stuk te dragen en de spanningsboog te creëren. In deze voorstelling is er geen plot. Hanne vertelt dat dat ook niet belangrijk is. “De spanning zit in een onbenoembaar onderbuikgevoel. We zijn voortdurend op zoek naar wat de tekst méér kan betekenen dan er staat en hoe we daarin zoveel mogelijk kleuren kunnen aanbrengen. De anekdote is ondergeschikt aan de woest kolkende onderstroom”.

Verrassing
Peter heeft dit stuk geschreven zoals de improvisatiescènes van ‘De vloer op’ ontstaan. In het begin weet je niks en gaandeweg ontvouwen zich de karakters en ontdek je wie die twee mensen zijn en wat de pijnpunten zijn. Per mededeling, per scène leer je hem en haar steeds beter kennen, dat is nou precíes wat deze voorstelling zo spannend maakt.

Donderdag 9 april om 20:15 uur in De Naald te zien. Klik hier voor meer informatie en kaarten.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.