Oude vrienden na 25 jaar samen met langverwachte voorstelling

Acteur Frank Lammers en zangeres Ricky Koole kennen elkaar van hun studententijd aan de theaterschool in Amsterdam. Tijdens hun studie wilden zij altijd al een voorstelling samen maken. Nu, 25 jaar later, is het dan eindelijk zover en staan ze op vrijdag 24 januari in De Naald!

De voorstelling ‘Frank & Ricky hebben de blues’ is een openhartig, muzikaal programma waarin de balans wordt opgemaakt. You can’t make old friends, zingen ze tijdens hun voorstelling. En dat is hun gezamenlijke verhaal in één enkele, rake zin. Oude vrienden maak je niet, die bén je. De twee zijn altijd goede vrienden gebleven, zonder de deur bij elkaar plat te lopen. Koole: “We zijn elkaar altijd tegen blijven komen, zonder dat we de deur platlopen bij elkaar. We hebben nog een voorstelling op de Parade samen gedaan en de musical Hij gelooft in mij.’’ Koole moest gelijk aan Frank denken toen ze thuis over een nieuw programma dacht. Ze wilde het niet in haar eentje doen. “Ik had zin in jouw energie, in de blues, in dat rauwe, dat ongepolijste”, zegt ze over Lammers. Een voorstelling over grote onderwerpen die mensen ontroeren, zonder al te veel toetsers en bellen.

Bekendheid
Frank Lammers is een bekend acteur en regisseur. Hij heeft in talloze films en series gespeeld en heeft de Gouden Kalf voor beste acteur gewonnen. Je kunt hem ook kennen van zijn vaste rol in de Jumbo reclames. Ricky Koole is zangeres en actrice. Ze speelt in verschillende theatervoorstellingen en films. Ze werd meerdere keren genomineerd voor prijzen als het Gouden Kalf.  Daarnaast maakt Ricky eigen muziek, waar inmiddels zeven cd’s van zijn uitgebracht.

‘Frank en Ricky hebben de blues’ is vrijdag 24 januari te zien in de Naald. Ga naar onze theateragenda voor kaarten en meer informatie! Klik hier voor het hele interview van het AD.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.