Solovoorstelling van Gerard Cox!

Dit theaterseizoen speelt Gerard Cox zijn solovoorstelling: ‘De Grote Grijze Belofte’ én viert hij zijn 80e verjaardag. Toch heeft hij nog steeds het gevoel dat het hoogtepunt altijd nog kan komen, vandaar de titel van zijn voorstelling. Gerard en zijn team zijn inmiddels al twee jaar bezig met zijn show. Het gaat er nu echt van komen, ze gaan het land door. Hij heeft ongelooflijk veel zin om de mensen weer lekker te laten lachen om zijn goeie moppen, verhalen en herinneringen. Donderdag 9 januari te zien in De Naald.

Hij weet nog niet of dit zijn laatste show gaat zijn. “Toen ik 70 was wilde ik dat vooral niet benoemen anders ben je zo’n Heintje Davids die elk seizoen riep dat dit wel zijn laatste show zou zijn. Maar als u mij nog in het theater wilt zien, dan moet je geen 10 jaar meer wachten, dat lijkt me dan wel verstandig”. Gerard is onder andere bekend van de succesvolle serie ‘Toen was geluk heel gewoon’ maar ook als zanger. In zijn show gaat hij zingen met liedjes die hij de afgelopen jaren gemaakt heeft.

Ongezouten mening
Cox is niet bang om zijn mening te uiten in het theater. “We leven in een tijd waarin alles politiek correct verstikt wordt en ik vind het theater bij uitstek de geschikte plek om daar eens vrolijk mee te spelen. Dus ja, er valt ook op dat vlak genoeg te lachen en genieten. Hoe ouder je wordt, hoe meer je merkt dat dingen allemaal weer terugkomen, gek hoor. In de jaren zestig mochten we niets zeggen over het koningshuis en de Christelijke kerk en wilden vrouwen vooral genieten van hun persoonlijke en lichamelijke vrijheid. Phil Bloom die naakt op televisie kwam, dat was bevrijdend hoor. Maar anno nu zou dat als seksistisch gezien worden. Sterker nog, het schijnt een vrouwenrecht te zijn om zo’n middeleeuwse burka aan te mogen. Ja, van mij mag je, maar ik snap daar echt geen bal van. Je mag ook geen grappen daarover maken of over de Islam want dan ben je of een seksist of een racist. Kijk, dat vind ik toch weer interessant, hoe zich dat dan weer herhaalt na 50 jaar. Taboes zijn er om doorbroken te worden, ook al ben je 80 jaar oud”.

Persoonlijke brief
In zijn voorstelling leest Gerard voor uit een brief die Robert Long aan hem schreef. Het is een hele persoonlijke brief van een hele lieve vriend aan zijn oude kameraad, en daarin waarschuwde hij Gerard voor een aantal dingen. Benieuwd? Kom dan donderdag 9 januari naar De Naald om zijn voorstelling te beleven! Klik hier voor meer informatie en kaarten.

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.