Herdenkingsvoorstelling: Jong in de oorlog

Maghen Hilgersum kruipt in de rol van de jonge Els en neemt de kijker mee naar de oorlog, zoals deze zich voordeed in Den Haag (en regio). Zij beschrijft haar liefdes, angsten en gedachten op een bijzondere manier. “Ik ben ook erg benieuwd naar het eindresultaat” zei de nog altijd kwieke Els.

De 94-jarige Els is een van de weinigen die de oorlog nog bewust heeft meegemaakt. Els nodigt ook de jongeren van harte uit om te komen.

Duitsers marcheren door de Hollandse straten! Ach, ik hiéld wel van het volk, dat blonde ras. Ik keek dan ook uit naar die knappe gezichten die ik mij voorgesteld had. Maar helaas, het zijn harde gezichten. De parachutisten schijnen pas 15 of 16 jaar te zijn, ik hoor dat hen wijs is gemaakt dat ze met bloemen verwelkomd zouden worden. Ze haten hier de Duitsers, ze zeggen:‘Ik zou ze zo zélf kunnen vermoorden!' Maar wie de middelen van de vijand gebruikt, is zelf geen haar beter. En toch… wat moet je met deze woorden tegenover de Joden.

Elsje

De productie is in handen van Stichting Vrijheid in samenwerking met Theater in Feite en WestlandTheater de Naald. De voorstelling is een bewerking van ‘Het Werkelijke Leven. 1940-1945’ door Els Arntzenius.

Zaterdag 4 mei, 15.00 uur en 21.00 uur. Klik hier voor meer informatie en kaarten.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.