Overweldigende recensies voor Nasrdin

‘JA’
Net als in zijn succesvolle solovoorstellingen Oumi (over zijn moeder) en DAD (over zijn vader en het vaderschap) neemt acteur Nasrdin Dchar het publiek in JA mee op een reis. Die scheert langs continenten en culturen, maar het is vooral zijn eigen zoektocht naar volwassenheid, met als universele kern de liefde. Want die kan alles overwinnen. Toch?
In dezelfde persoonlijke stijl als de voorstelling DAD laat Dchar zien hoe hobbelig het pad van de liefde kan zijn, wat trouwen teweeg brengt in een mensenleven en hoe je uiteindelijk met een licht hart ‘JA!’ kunt zeggen.

Sterrenregen
De Volkskrant gaf de voorstelling vier sterren en schreef: “Geestig en hartroerend leidt Dchar langs vele misverstanden in en buiten zijn relatie." De NRC heeft de voorstelling getipt als cultureel hoogtepunt en schreef over de voorstelling: “Bij hem is theater ook echt een gemeenschapskunst.’’

Theaterparadijs schreef met vijf sterren: "Als publiek laat je een traan van ontroering om vervolgens op het volgende moment in lachen uit te barsten om de volgende scène." Ook Trouw was uiterst enthousiast en gaf de voorstelling vijf sterren met de tekst: "Openhartig en met oog voor de juiste details geeft Dchar het intieme kleur én een universele betekenis."

Interview
In de Telegraaf vertelt Nasrdin hoe zijn voorstelling tot stand is gekomen: "Het had een feestelijke voorstelling over het vieren van de liefde moeten worden, maar Ja werd een intieme, openhartige theatersolo waarin ik met de billen bloot ga. Het is een keiharde spiegel.”

“Het is niet alleen een zoektocht naar wie ik ben, maar ook naar wie wij zijn als stel. (…) Wat er gebeurt als je echt voor elkaar kiest, ondanks de verschillen die er zijn. Iets wat natuurlijk in zekere mate opgaat voor iedere relatie.”

De voorstelling ‘JA’ is zaterdag 20 april te zien in De Naald. Klik hier voor meer informatie en kaarten. 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.