Jasper van der Veen wint Leids Cabaret Festival

Jasper van der Veen, die ervaring opdeed bij het Amsterdamse gezelschap Comedytrain, toonde in zijn programma ‘Paradijsvogel’ zijn vaardigheden in zowel tekst als mimiek.  Van der Veen bracht het meest uitgebalanceerde halfuurtje met een reeks sterke grappen, maar vond een geduchte concurrent in de muzikale komedie van de 32-jarige Senne Guns, door de jury omschreven als een ‘échte verhalenverteller’. Vanachter de vleugel bezong deze charmante Vlaming, die met zijn krullenbos, snorretje en jaren 70-outfit aan de jonge Robert Long deed denken, onder meer de worstelingen van jonge ouders in een bijzonder knap uitgevoerde Turkse Mars van Mozart. Zijn licht-absurdistische verhalen werden afgesloten met een mooi melancholisch liedje in de lijn van het Belgische cabaretduo Kommil Foo.

Gavin Reijnders, die in zijn tuinbroek de finale opende, is pas 21 jaar jong en zijn optreden was nogal pril. Maar mede daardoor was hij ook innemend, en door vol bravoure zijn homoseksualiteit te bespreken met het overwegend heteroseksuele Leidse publiek. Bij het zingen van gitaarliedjes zoals het leuke ‘Romantiek is voor de hetero’s’ was Reijnders volgens de jury ‘volledig in zijn element’.

Studentenprijs
Dit jaar werd voor het eerst een Studentenjuryprijs uitgereikt aan één van de acht festivaldeelnemers, mogelijk gemaakt door een donatie van cabaretier Jochem Myjer. De prijs ter waarde van 1000 euro werd gewonnen door het duo Vlamousse (Brigitte van Bakel en Maya van As).

Finalisten Jasper van der Veen, Gavin Reijnders en Senne Guns gaan nu samen op een finalistentour en zijn woensdag 3 april in De Naald te zien. Klik hier voor meer informatie en kaarten.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.