Spotlight: dé nieuwe Westlandse talentenjacht

Spotlight is dé zoektocht naar jong, Westlands talent. In deze nieuwe, professionele talentenjacht gaan De Naald en Westland Cultuurweb op zoek naar verborgen talenten op middelbare scholen. Zang, dans, muziek, toneel, beeldende kunst… Laat je tijdens de finaleavond op 1 april in De Naald omver blazen door de jonge talenten die Westland rijk is!

ISW Hoogeland, ISW Irenestraat, ISW Gasthuislaan, Dalton Mavo en Lentiz Floracollege hebben op eigen wijze en via voorrondes een finale-act gekozen die hun school gaat vertegenwoordigen tijdens de grande finale. Welke acts dit zijn, is op dit moment nog niet bekend.

Jury
Deze avond presenteren de vijf finale-acts zich aan de vakjury: deze bestaat uit LAKSHMI, Kees van Amstel en Wilma Franchimon. Zangeres en aanstormend talent LAKSHMI verkocht al vele poppodia uit en toert op dit moment door het hele land met haar eerste theaterconcert. Kees van Amstel is comedian, cabaretier, columnist, schrijver, acteur en daarnaast ook nog leraar. Hij was o.a. te zien in Klikbeet, De Luizenmoeder en maakte cabaret voor Spijkers met Koppen. Ook is hij een van de breinen achter het programma Dit Was Het Nieuws. Wilma Franchimon is verbonden aan de kunstvakschool CODARTS in Rotterdam en heeft daarmee een zeer vakkundige kijk op jong talent. De presentatie van de avond is in handen van Pepijn Gunneweg, presentator van de BZT show en voormalig lid van theatergezelschap de Ashton Brothers.

De winnaar
Alle finalisten krijgen als prijs een optreden tijdens het jaarlijkse culturele festival Podium Westland in september. Daarnaast gaat de uiteindelijke winnaar naar huis met een exclusief ontworpen bokaal, een optreden tijdens Podium Westland én een optreden op het Nieuwjaarsconcert in 2020 in De Naald. Stichting Filiorum Future stelt tevens voor de winnaar een Masterclass reeks beschikbaar, waarmee de act wordt voorbereid op het Nieuwjaarsconcert.

Spotlight is een samenwerking tussen De Naald en Westland Cultuurweb en wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Westland, Loswal de Bonnen, Filiorum Future en Glascom International.

Kaartverkoop
Kaarten voor de finale op 1 april in De Naald kosten € 10,- incl. consumptie en zijn vanaf woensdag 6 februari verkrijgbaar via De Naald: Om 10.00 uur via www.westlandtheater.nl en vanaf 12.00 uur telefonisch (0174-636900) of aan de balie. De finale begint om 20.15 uur.

Klik hier voor meer informatie over de talentenjacht.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.