Westlands Boekengala, een literair feest

Dit jaar geven grote, landelijk bekende auteurs als Esther Verhoef, Marieke Lucas Rijneveld en Annejet van der Zijl acte de présence, terwijl ook Westlands talent op het grote podium niet ontbreekt. De presentatie is in handen van Jasper Henderson en de muzikale omlijsting wordt verzorgd door de aanstormend talent ‘Joia’.

Auteurs
Esther Verhoef is één van de succesvolste schrijfsters van dit moment. Zij beslaat een breed oeuvre en met 2,4 miljoen verkochte exemplaren van haar thrillers en romans behoort zij tot de top. Haar werk is in meerder talen vertaald, genomineerd en bekroond.

Annejet van de zijl studeerde in Amsterdam en Londen. Veel van haar boeken werden bestsellers, daarmee is ze één van de meest gelezen schrijvers van ons land.

Marieke Lucas Rijneveld geldt als één van de grootste talenten van de Nederlandse letteren. In 2015 debuteerde ze met de dichtbundel Kalfsvlees, die werd bekroond met de C. Buddengh Prijs voor het beste poëziedebuut.

Dirk den Hoed werd vorig jaar op het Westlands boekengala benoemd tot nieuwe Westlandse Streekdichter en brengt deze avond een speciale ode.

JOIA staat voor flamboyante powerpop. De Rotterdamse zangeres vangt het conflict van haar generatie in een prachtig album vol liefdesliedjes met een donker rafelrandje. Met haar ontwapende persoonlijkheid, haar scherpzinnige songteksten en vermogen om elk publiek het hare te maken, slaat de zangeres een brug tussen pop en alternatief. Joia stond in de finale van de Grote prijs van Nederland. Over debuut-album ‘Living It Now’ schreef de pers ★★★★★ "De Rotterdamse zangeres is een creatieve duizendpoot met geheel eigen ideeën en een unieke sound. Uniek en recht uit het hart.” (Music Maker). Leo Blokhuis over JOIA: “JOIA is een absoluut talent en maakte een heel fijn album.”De gastheer van deze avond is Jasper Henderson is hoofdredacteur Nederlandse fictie en adjunct-uitgever bij uitgeverij Lebowski. Aan hem deze avond de eer om de gasten van de derde editie van het Westlands boekengala op het podium te interviewen.

Boekenweek 2019
Het nationale thema van de Boekenweek, ‘Moeder de vrouw’, is ook het thema van ons Westlands Boekengala. Dat idee gaf de organisatie van het boekengala, het beroemde gedicht van Martinus Nijhoff in gedachten ‘De moeder de vrouw’, waarin een vrouw aan het roer staat van het schip dat de dichter over de Waal ziet varen. Hij stelt zich dan voor dat het zijn moeder is die daar vaart. Een sterke vrouw aan het roer. De bedoeling is via de literatuur licht te werpen op het moederschap en het vrouw-zijn.

Het Westlands Boekengala is een initiatief van Schrijvers tussen de Kassen in samenwerking met Westland Cultuurweb, Bibliotheek Westland en Westland Theater de Naald en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Westland, Loswal “De Bonnen” en Fonds 1818.

De afterparty is met Dylan Otto.

Klik hier voor kaarten en meer informatie.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.