TOPfilm Stan & Ollie

Wereldberoemd en razend populair waren Stan Laurel & Oliver Hardy in hun hoogtijdagen, maar in 1953 zit hun carrière in het slop, staat hun relatie onder druk door oud zeer en zitten ze financieel aan de grond. Om opnieuw de harten van het publiek te winnen, plannen ze een theatertour door naoorlogs Engeland en Ierland. Ze logeren in derderangs hostels en treden aanvankelijk op voor slechts een handjevol toeschouwers. Ondanks de hoge druk en de hectische planning, maar met de steun van hun lieftallige vrouwen Lucille en Ida, herontdekken ze de liefde voor het optreden en voor elkaar wanneer ze de harten van hun publiek opnieuw proberen te stelen met hun komische acts.

Cast
Het dynamische duo dat de film moet dragen wordt gevormd door Steve Coogan en John C. Reilly. Reilly oogste eind 2018 groot succes met The Sisters Brothers en staat bekend om de grote diversiteit aan genres waarin hij gewerkt heeft. Reilly was te zien in What’s Eating Gilbert Grape, Magnolia, Gangs of New York en als stemacteur te horen in Wreck-It Ralph en is meermaals genomineerd voor Golden Globes, een Tony en zelfs een Oscar. Coogan werd vooral bekend om zijn komische rollen maar is inmiddels al vijftien jaar in grotere filmproducties als Tropic Thunder en The Other Guys te bewonderen.

Recensies
Volkskrant****: “Even ontroerend is de delicaat geschetste verhouding tussen de twee mannen. (…) Als ze willen, vermaken Laurel en Hardy iedereen die ze tegenkomen, van receptionist tot winkelbediende.”

Telegraaf *****: “Regisseur Jon S. Baird slaagt erin van een bescheiden film een tedere vertelling te maken over vriendschap door dik en dun.”

NRC ****: “Diep ontroerend... Stan & Ollie is een film voor aficionado's en ook voor nieuwelingen die van niets weten.”

Filmtotaal ****: “Stan & Ollie is naast een kritiek op de snel veranderende entertainmentwereld en de nukken van een verwend publiek een ode aan de vriendschap.”

De TOPfilm Stan & Ollie is op 5 en 19 februari te zien in De Naald. Klik hier voor meer informatie.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.