TOP ART film - Cold War

In het Polen ten tijde van de Koude Oorlog is het voor Wiktor en Zula liefde op het eerste gezicht. Ze beleven een gepassioneerde romance, maar worden gescheiden door politiek en tegenslagen. In zijn zoektocht naar jonge artiesten om een ensemble op te zetten dat Poolse folklore opvoert, valt het oog van muzikant Wiktor op de jonge en vrijgevochten Zula. De twee voelen zich direct tot elkaar aangetrokken, maar lijken voortdurend op de vlucht tussen oost en west. Ze kunnen niet zonder elkaar, maar ook niet met elkaar. 

Jubelende recensies

Cold War krijgt zeer goede recensies vanuit verschillende landen. Zo schreef the Guardian: “The result is a swooning, searing Polish-British-French co-production that unexpectedly put me in mind of Casablanca or La La Land as reimagined by Andrzej Wajda or Agnieszka Holland – a reminder of the fundamental things that apply, as time goes by.” Maar ook in Nederland blijft de film niet onopgemerkt. Volkskrant*****: “Het is een gloedvol maar ingetogen verteld drama, geschoten in fabelachtig mooi zwart-wit.” De Morgen uit België was laaiend enthousiast: “Cold War is een van die zeldzame films waarop niets aan te merken valt. Een voldragen meesterwerk, van een unieke regisseur.”

Op 15 december 2018 is Cold War de grote winnaar geworden bij de uitreiking van de Europese Oscars. Ook werd de film al vijf maal bekroond met de prijzen voor Beste Film, Beste Regisseur, Beste Actrice, Beste Scenario en Beste Montage.

Interview

In een interview met de regisseur Pawer Pawlikowski vertelt hij over de liefde tussen de twee personages Wiktor en Zula: “De ultieme love story over twee mensen die niet met en niet zonder elkaar kunnen leven. Er is voldoende ruimte voor Wiktor en Zula om elkaar in de ogen te kijken en te zeggen dat ze van elkaar houden. En toch maken ze het elkaar en zichzelf onmogelijk.”

Cold War is dinsdag 22 januari en 5 februari te zien in de Naald. Klik hier voor meer informatie en kaarten.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.