Laten we eerlijk zijn

Otto (Owen Schumacher) is eigenaar van een prachtig pand in de stad. Een echte ‘eyecatcher'. Maar niet alleen. Zijn ex-vrouw An (Hanneke Drenth) is nog altijd mede-eigenaar en woont een etage boven hem. Ruimdenkend als ze zijn moet dat toch kunnen. Maar al snel blijkt dat niet alleen het pand maar ook hun eigen relatie met behoorlijk wat achterstallig onderhoud kampt. Dat levert nogal ongemakkelijke situaties op nu ook de bovenste etage wordt verhuurd aan Pitt (Beau Schneider). Er zit niks anders op, ze besluiten eerlijk te zijn.

Interview
In een interview vertelt Hanneke, één van hoofdrolspelers, waarom dit thema zo geschikt is voor een komedie: “Alleen al het gegeven dat er allemaal mensen in één huis wonen die iets met elkaar moeten. Een scheiding, oude patronen doorbreken, nieuwe mensen ontmoeten: het levert genoeg stof op voor een comedy. En voor mij is het fantastisch om te spelen.” Hanneke vertelt ook wat haar rol zo leuk maakt om te spelen: “Het hele stuk is een leuke uitdaging voor me, omdat het ook voor mij nieuw is. Ik heb musical en cabaret gedaan, zing veel… Dit is meer toneel met een komisch tintje. Je merkt dat we als cabaretiers en acteur (Beau Schneider - red.) naar elkaar toe trekken.”

Beau vertelt in het interview dat er ook een boodschap in het verhaal zit: “Zonder al te veel te verklappen, kan ik wel zeggen dat er een mysterieus randje aan dit verhaal zit. En die spannende lijn heeft een clou!”.

‘Laten we eerlijk zijn’is weer een relatiecomedy. Producenten Richard Kemper en Rick Engelkes vertellen waarom ze weer voor deze genre hebben gekozen: “Het is een genre waar we allebei veel mee hebben. En als je een beetje uitzoomt, gaat alles uiteindelijk toch over hoe wij mensen onderling met elkaar omgaan. De humor zit juist vaak in het verschil tussen de goede voornemens en de knullige praktijk en mislukte intenties. Vandaar dat zoveel mensen daar om moeten lachen en dat herkennen.”
Wil je het hele interview lezen, klik dan hier.

Laten we eerlijk zijn is donderdag 7 februari te zien in De Naald. Klik hier voor meer informatie en kaarten.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.