Een magisch realistisch theaterconcert

As gaat over de fascinatie en liefde die Helge Slikker heeft voor IJsland. “De muziekvoorstelling is ontstaan uit verhalen die ik heb verzameld in alle jaren dat ik nu op IJsland kom. Het is een vertelling over identiteit, confrontatie en rouw, en over wat er nodig is om daarna weer door te kunnen. Samen met muzikant Dave Menkehorst en regisseur Paul de Munnik heb ik daar een theaterconcert van gemaakt.”

Helge vertelt over zijn speciale band met Scandinavië en het Noorden, met in het bijzonder IJsland. “Het is er zo groot, zo weids, dat je merkt dat je er helemaal niet toe doet. Dat is beangstigend, maar ook bevrijdend. Als je daar rond rijdt voel ik een soort echtheid waar ik altijd naar op zoek ben.” Hij gaat in op de manier van leven in IJsland, waar je nog steeds ondergeschikt bent aan de natuur. “Je snapt dat de mythologie verbonden is met dat land. Je ziet de goden er bijna rondlopen.”

Helge brengt het typische IJslandse gevoel door het verwerken van de ongrijpbare IJslandse geluiden in de muziek. Het verhaal zelf is een surrealistische saga. “We hebben gefilmd op het eiland, daarvan laten we beelden zien. As is een concert dat gaat luisteren en voelen als een film. Met verwijzingen naar de Noordse mythologie, omdat die de plek, het gevoel zo goed onderstrepen.”

Op woensdag 13 februari neemt Helge je mee naar IJsland, het land waar hij een sterke verbondenheid mee voelt. Klik hier voor meer informatie en kaarten.

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.