Klassiek concert in Oude Kerk Naaldwijk

Over het Viotta Symfonieorkest
Het Viotta Symfonieorkest is het vlaggenschip van de Vereniging Viotta Jeugdorkest Den Haag. Het orkest telt ongeveer 65 gevorderde musici tussen de 15 en 21 jaar. De leden van het orkest komen voort uit de andere Viotta-orkesten (het Jeugdorkest, Jeugd Sinfonietta, Juniorensemble) en door instroom van jongeren die tot dan toe elders in een orkest speelden.

Over dirigent René Gulikers
René Gulikers studeerde aan het conservatorium in Maastricht. Vanaf de jaren '90 maakte hij carrière als gastdirigent van belangrijke orkesten uit de hele wereld: in Rusland dirigeerde hij o.a. het Moskous Filharmonisch Orkest, het Russisch Staats Orkest; in China het Jiangsu Symfonie Orkest en het Hongkong Sinfonietta; in Slovenië het Sloveens Filharmonisch Orkest en het Sloveens Radio en Televisie Orkest. Sinds 2013 is hij de dirigent van het Viotta Symfonieorkest.

Over solist Charlotte Gulikers
Charlotte Gulikers begon op achtjarige leeftijd met cello spelen. In 2009 werd zij aangenomen op de jong talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij deed drie keer met succes mee aan het Prinses Christina Concours. Onder andere won ze daar de Gaudeamus-prijs, een eervolle vermelding en de ensemble aanmoedigingsprijs. Ook werd haar tijdens het Britten Celloconcours een eervolle vermelding toegekend.

Klik hier voor meer informatie en kaarten.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.