Gouden Film voor De Dirigent, mede uitgereikt in De Naald!

Het romantische drama, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico, heeft 100.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken en daarmee de status van Gouden Film behaald. Regisseur Maria Peters en producent Dave Schram werden ’s middags al verrast met de award door het Nederlands Film Festival in Amsterdam. De film awards zijn een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. De Dirigent is de elfde film die dit jaar de Gouden Film status behaald. ’s Avonds waren Peters, Schram en De Bruijn te gast in De Naald om een Q&A te geven na de uitverkochte vertoning van de dirigent.

Een vrouwelijke dirigent
De Dirigent is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Eind jaren ’20 was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonie orkesten dirigeerde. Tot voor kort lukte het vrouwen nauwelijks om aan de top van de wereldranglijst van belangrijkste dirigenten te komen. Dit jaar benoemde het Radio Filharmonisch Orkest voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis een vrouwelijke chef-dirigent: Karina Canellakis.

Extra te zien
Wegens de grote belangstelling voor de film, die al meerdere malen uitverkocht was in De Naald, zijn er twee extra speeldata toegevoegd: dinsdag 18 december om 14.00 uur en dinsdag 8 januari om 19.30 uur. Kaarten zijn reeds te reserveren via www.westlandtheater.nl en 0174-636900.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.