Doldwaze familiekomedie Alone@Home

Jip en Puk, twee kinderen van een jaar of elf, zijn net een week door hun ouders alleen gelaten. Jip en Puk kenden elkaar tot voor kort alleen van school. Nu moeten ze opeens als ‘zusjes’ door het leven, omdat hun ouders verliefd op elkaar werden. Die situatie zorgt al voor spanning lang vóór de boeven ten tonele verschijnen. Femke Arnouts en Martijn Fischer zijn in deze voorstelling te zien als de boeven, Vanessa en Fokko, die een schilderij hebben gestolen en ook weer zijn kwijtgeraakt.

Mooie liedjes, klungelige boeven en persoonlijke obstakels die overwonnen moeten worden: Als de boeven aanbellen omdat ze hun schilderij terug willen, zijn Jip en Puk nog lang geen vrienden. Sterker nog, Jip pest Puk genadeloos en Puk mag dan graag fantaseren dat ze sterk en machtig is, in werkelijkheid is ze een watje. Het geeft een mooie parallel met de boeven, waarbij de lange Vanessa de kleine Fokko ook behoorlijk onder de duim heeft.

Gepest worden en er uiteindelijk tegen in opstand komen, Fischer vindt het een nuttig thema. ‘Ik heb vroeger wel eens iemand gepest en daar heb ik echt spijt van. Kinderen kunnen meedogenloos zijn en daarmee grote schade aanrichten. Ik vind het goed dat dit stuk erover gaat, want die subtiele agressie kan heel lang doorwerken. Tegen mijn eigen kinderen zeg ik het ook: “Als je zoiets overkomt; meteen benoemen.” In deze voorstelling wordt het niet alleen benoemd, het komt aan het einde goed. Heerlijk is dat.’ Klik hier voor het volledige interview met Martijn Fischer en Femke Arnouts.

Alone@Home is het spannendste winteruitje van dit seizoen en is op woensdag 23 januari te zien in De Naald. Klik hier voor meer informatie en kaarten.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.