Kerstfeest met Lejo

De kerstvakantie is altijd een drukke periode voor poppenspeler Leo Petersen. Het is bij uitstek de periode om met het hele gezin naar het theater te gaan. “Ik treed regelmatig op in het buitenland. In landen als Frankrijk en Spanje is het meer dan bij ons de gewoonte om met de hele familie naar een voorstelling te gaan. Het is heerlijk om al die verschillende generaties in de zaal te hebben. Kinderen reageren op heel andere dingen dan volwassenen, vaak vullen ze elkaar op een leuke manier aan; de kleintjes lachen om een flauw scheet-grapje en de groten moeten daar dan weer om lachen.”

Zondag 9 december komt Leo met zijn ‘Lejo Kerstshow’ naar het WestlandTheater De Naald.
“In de kerstperiode gaf ik al vaak een klein kersttintje aan mijn voorstelling, bijvoorbeeld door een oud Hollands kinderliedje te vervangen door Jingle Bells. Twee jaar geleden ontstond tijdens het spelen van zo’n kerstvariant het idee voor een échte kerstshow. Ik denk dat ik tijdens die voorstelling zo’n beetje de halve kerstshow heb bedacht.”

Het was vooral een uitdaging om de kerstsfeer te vertalen naar de stijl die Leo in de loop der jaren heeft ontwikkeld. “Ik ben erg van het minimalisme en probeer met zo weinig mogelijk middelen een sfeer en een verhaal neer te zetten. Kerst is wat dat betreft eigenlijk het tegenovergestelde. Het is een feest van overdaad en tierlantijntjes en zeker niet van ‘less is more’. De verleiding was groot om er een spektakelstuk van te maken met lichtshow, glitters en nepsneeuw, maar het is toch gelukt om het simpel te houden. Zo gebruik ik alleen de kleuren rood, groen en goud in het decor. En de juiste muziek uiteraard. Mét Jingle Bells!”

Leuk om alvast te verklappen, is dat iedereen ná de voorstelling een eigen paar ‘lejo oogjes’ kan maken, met speciaal voor de kerstdagen een rood kerstmutsje erop!

Tot in De Naald!

Lejo staat op zondag 9 december om 11.00 uur in WestlandTheater De Naald. Kijk voor informatie en toegangskaartjes op www.westlandtheater.nl.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.