"Een zelfverzekerde zaalinpakker die doet waar-ie goed in is."

Soms moet je jezelf een Ultimatum stellen. Bepalen wie je bent. Sterk zijn. Volwassen worden. Ergens voor staan. Alex weigert dit al jaren. Want kom op, hoe doe je dat als je een vat vol tegenstrijdigheden bent? Hij is een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet. Die rake vragen stelt over onderwerpen die er niet toe doen. Die razendsnel is maar stagneert.

In een interview in het AD: "In Ultimatum maakt Ploeg zijn publiek deelgenoot van zijn bestaan, een leven vol groeipijn, getob, angst, twijfel en, inderdaad, de zoektocht naar een remedie om alle ongemak het hoofd te bieden. Hij vertelt over zijn corpulente periode ("Ik tikte toch wel de 110 kilo aan") en deelt de zaal trots mee dat hij in een half jaar 30 kilo verloor. "Nou dan klap je toch lekker niet", bitst hij als het doodstil blijft. Lees hier het volledige artikel.

In Ultimatum probeert Alex Ploeg heel duidelijk los te komen van zijn achtergrond in het stand-upcomedy-circuit. Hij wil niet slechts losse grappen en anekdotes aaneenrijgen, maar een groter verhaal vertellen. Dit is het verhaal van Alex Ploeg de antiheld, die nooit een opleiding afmaakte, niet voldoet aan het ideaal van de echte stoere man en die alweer geruime tijd (ongewild) vrijgezel is. Dit verhaal vertelt hij terwijl hij zichzelf begeleid op de elektrische gitaar. Dit doet hij verdienstelijk met een instrument dat binnen het cabaret weinig wordt gebruikt.

Goed ontvangen
De debuutvoorstelling van Ploeg werd door de pers goed ontvangen. Zo gaf Trouw de voorstelling vier sterren en schreef, “Grappenkanon en begenadigd gitarist […] Met deze geslaagde en gelaagde debuutvoorstelling lost hij zijn belofte ruimschoots in.” Ook Theaterkrant was positief over de voorstelling, “Geroutineerde performer, die types met veel humor neerzet. […] Muzikaal heeft Ploeg iets eigens te bieden." Het NRC gaf de voorstelling ook vier sterren en schreef, “Voortdurende zelfspot geeft lucht bij Alex Ploeg.”

Op vrijdag 14 december 2018 om 20.15 uur, is hij te zien in De Naald. Voor meer informatie en kaarten, klik hier.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.