De Naald voor derde jaar op rij genomineerd voor Theater van het Jaar prijs!

Deze prijs wordt door de VVTP (Vereniging Vrije Theater Producenten) jaarlijks uitgereikt aan het theater dat het beste scoort op vastgestelde criteria zoals marketing, gastvrijheid, financieel beleid, betrokkenheid bij spelers en techniek. In 2016 en 2017 kreeg De Naald deze prijs al uitgereikt. Directeur Nico Baars van De Naald is, samen met het hele team, ontzettend trots dat De Naald nu, voor het derde jaar op rij, opnieuw genomineerd is.

“Dit is echt te gek. Terwijl we de bijbehorende theaterstoel nog in huis hebben. Afgelopen twee jaar sprongen we al een gat in de lucht, nu gewoon weer! Deze nominatie is zó veelzeggend over de continuïteit van ons beleid, talentontwikkeling en onze drempel zo laag mogelijk houden voor iedereen, jong en oud ”, vertelt Baars. “Ik ben ongelooflijk trots. Wat een compliment voor mijn hele team!”

Beoordeling

Sinds 2010 reikt de VVTP de Theater van het Jaarprijs uit. De leden hebben alle theaters in Nederland beoordeeld aan de hand van verschillende criteria op het gebied van communicatie, techniek, uitstraling en gastvrijheid van het theater, ondernemerschap en de kwaliteit van samenwerking tussen theater en producent. Binnen de organisaties van de VVTP-leden zijn verschillende afdelingen betrokken geweest bij het nomineren van de theaters: van artiesten tot marketeers en van technici tot productieleiders en kantoorpersoneel.

Uitreiking
De winnaar van de Theater van het Jaarprijs neemt een speciaal vervaardigde stoel - ontworpen door Carla Janssen Höfelt - in ontvangst en houdt deze prijs een jaar bij zich. Daarna gaat de stoel naar de volgende winnaar. De felbegeerde stoel staat al twee jaar in De Naald, en in Schouwburg Amphion (Doetinchem, winnaar categorie grote theaters).

Op 19 november 2018, tijdens de vernieuwde VVTP boekingsbeurs, worden de twee prijzen uitgereikt aan de theaters die in 2018 uitstekend gepresteerd hebben. In de categorie kleine theaters zijn, naast De Naald, genomineerd: Diligentia (Den Haag), Theater Speelhuis (Helmond) en Theater Walhalla (Rotterdam).

In de categorie grote theaters zijn de volgende theaters genomineerd: DeLaMar Theater (Amsterdam), Theater De Meervaart (Amsterdam), Amphion (Doetinchem), Parktheater (Eindhoven), Theater aan het Vrijthof (Maastricht), Nieuwe Luxor (Rotterdam) en Theater De Stoep (Spijkenisse).

Marketingprijs
Naast de prijs voor het beste grote en kleine theater van Nederland, wordt er ook een speciale marketingprijs uitgereikt. "Alleen een poster of flyer is tegenwoordig niet meer voldoende om tickets te verkopen. Om de creativiteit en inzet van een theater te belonen is deze prijs in het leven geroepen" aldus Boris van der Ham voorzitter. De winnaar van de marketingprijs zal op maandag 19 november bekend worden gemaakt.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.