Spotlight: nieuwe Westlandse talentenjacht!

Na eerder toezeggingen van Glascom Tuinbouw en Fonds Loswal De Bonnen kreeg De Naald vrijdag 5 oktober het positieve bericht van Fonds Westland dat ook zij Spotlight gaan ondersteunen. Daarmee kan De Naald nu officieel van start met de organisatie van het ambitieuze plan. Want het uitgangspunt is dat deze zoektocht naar Westlands talent voor meerdere jaren wordt opgezet. Directeur van De Naald Nico Baars hoopt dat dit uiteindelijk leidt tot de Westlandse Cultuurprijzen, naast de nu al jaarlijkse Sportprijzen die door de Gemeente worden uitgereikt. In samenwerking met Westland Cultuurweb gaat De Naald in gesprek met Westlandse middelbare scholen om de eerste talentenjacht nog dit schooljaar te organiseren. Uitgangspunt is dat Spotlight voor minimaal de komende vijf jaar georganiseerd gaat worden.

De voorrondes worden georganiseerd door de Westlandse middelbare scholen zelf. Scholen bepalen zelf hoe zij de talenten selecteren voor de finale. Als de finalisten bekend zijn, worden er in De Naald workshops georganiseerd die de finalisten klaar moeten stomen voor de grote finale. De workshops worden door professionals uit vak verzorgd. Wanneer de finale exact plaats gaat vinden in De Naald is op dit moment nog onduidelijk en wordt binnenkort in samenspraak met de scholen bepaald.

Met Spotlight wil De Naald de verbinding met en tussen de verschillende Westlandse middelbare scholen leggen, de cultuureducatie in Westland een boost geven en nieuw, Westlands talent ontdekken en een podium bieden.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.