Nieuwe TOPfilm ‘The Children Act’

The Children Act
Fiona Maye is een gerespecteerde rechter van het Hooggerechtshof. Hier staat zij bekend om haar weloverwogen en professionele uitspraken binnen het complexe familierecht. Terwijl haar huwelijk met haar man Jack op instorten staat door haar toewijding voor het vak, besluit Fiona zich op een ingewikkelde zaak te storten.

Het betreft de zaak van de 17-jarige Adam, die lijdt aan leukemie en zonder een bloedtransfusie niet lang meer zal leven. Er is alleen één probleem. Adam weigert vanwege zijn geloof, hij is Jehova’s getuige, de noodzakelijke medische hulp. Fiona moet nu besluiten of Adam te jong is om zelf te beslissen over leven en dood of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt. Wat zij ook beslist, haar uitspraak zal grote gevolgen hebben voor hen beiden.

The Children Act van regisseur Richard Eyre (Notes on a scandal) is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Booker-Prize winnaar Ian McEwan (Atonement), die tevens het scenario schreef voor de film. De cast van The Children Act bestaat onder andere uit Oscar winnares Emma Thompson en Golden Globe winnaar Stanley Tucci.

De pers over The Children Act
De film krijgt mooie recensies, zo schrijft de Volkrant: “Emma Thompson laat weer eens zien dat ze tot de besten behoort [...] McEwan maakt de morele dilemma’s volledig helder en invoelbaar [...] Thompson zet een afgewogen, intelligente rol neer, subtiel en verpletterend tegelijk.” Ook Filmhoek schrijft lovend “Uitmuntend verhaal en scenario [...] de performances van Emma Thompson, Fionn Whitehead en Peter Tucci zijn Oscar-waardig.” Andere reacties op de film zijn: “mooi en ontroerend, intelligente film, intrigerend en elegant.”
Voor alle recensies klik hier.

Dinsdag 16 oktober en dinsdag 6 november te zien in De Naald, reserveren kan bij de balie. Klik hier voor meer informatie.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.