DE NAALD OPNIEUW THEATER VAN HET JAAR!!

Wat een fantastisch nieuws kregen wij maandagmiddag 29 januari te horen in de Meervaart in Amsterdam tijdens de jaarlijkse VVTP beurs. Voor de tweede maal op rij werd De Naald verkozen tot Theater van het Jaar! Iets waar we ongelooflijk trots op zijn. Want De Naald werd vorig jaar ook al uitgeroepen tot Theater van het Jaar, wederom in de categorie ‘kleine theaters’. Directeur Nico Baars en Kate van Elswijk, marketing & publiciteit, waren vanmiddag aanwezig in De Meervaart om de prijs in ontvangst te nemen: een speciaal vervaardigde theaterstoel, ontworpen door Carla Janssen-Höfelt. De stoel pronkte afgelopen jaar al in de foyer van De Naald en wordt vol trots opnieuw mee teruggenomen naar Westland.

Nico Baars: “Toen we in december te horen kregen dat we ópnieuw genomineerd waren, glommen we van trots. Opnieuw genomineerd worden is namelijk zó veelzeggend over de continuïteit van ons beleid, talentontwikkeling en onze drempel zo laag mogelijk houden voor iedereen, jong en oud. We durfden er niet vanuit te gaan dat we de prijs nog een keer zouden winnen. Maar dat we dat nu wel doen, is iets waar ik ongelooflijk trots op ben. Wat een compliment voor mijn hele team!”

De prijs wordt door de VVTP jaarlijks uitgereikt aan het theater dat het beste scoort op vastgestelde criteria zoals gastvrijheid, publiciteit, ondernemerschap, betrokkenheid bij spelers en techniek. 

Het juryrapport:

"Het theater dat zich dit jaar winnaar van de VVTP Theater Prijs in de categorie kleine theaters mag noemen, heeft een grote reputatie in Theater Nederland. De warme en gezellige sfeer wordt geroemd door zowel de bespeler als het publiek. In de sfeervolle foyer blijft het publiek vaak hangen, en blijft ook de artiest graag nog even plakken.

Het theater heeft een zeer solide programmering, waar het publiek veel vertrouwen in heeft. Een try-out van een nieuw talent is 'opweg naar de grote zaal', of wordt een vast terugkerende bespeler. Dankzij deze inhoudelijke deskundigheid weet dit theater het publiek uit de regio goed te binden én te enthousiasmeren. Met een mooie mix van theater en film is zij een vaste waarde in het verzorgingsgebied.

'Fanatiek', 'altijd gemotiveerd', 'ondernemend' en 'gastvrij' zijn de omschrijvingen die worden toegekend aan het kleine maar toegewijde team. Binnen de (technische) mogelijkheden wordt altijd naar het maximale gestreefd.

Op het gebied van zowel marketing, programmering als techniek wordt dit theater gezien als een zeer prettige samenwerkingspartner. Dit theater voelt als een warm bad, en acteert als een geoliede machine.

Dit theater staat met recht nog steeds met stip op 1."
 

Genieten
Alle afzonderlijke VVTP leden zijn te rade gegaan bij hun acteurs, technici, productieleiders en kantoormedewerkers. De genomineerde theaters zijn vervolgens beoordeeld op het functioneren van de afdeling publiciteit, financiën, techniek, maar ook op meer subjectieve criteria als gastvrijheid en betrokkenheid bij de bespelers en het theatervak. Dit jaar is er bij de beoordeling een extra focus gelegd op de marketing en dan met name hoe het theater er in slaagt nieuw publiek te bereiken en bestaand publiek te binden. Baars: “Dag in dag uit wordt er door het team van De Naald met hart en ziel, en met liefde voor dat mooie theatervak gewerkt om een onvergetelijke avond uit te realiseren Een warm bad, een ontmoetingsplek. Óók voor diegenen voor wie een theaterbezoek niet vanzelfsprekend is. Wij willen de drempel voor ieder laag houden, een theater zijn waar iedereen zich welkom voelt, jong en oud. Deze lijn hebben we nu ingezet en heeft de komende jaren onze focus.”

Uitreiking
Sinds 2010 reikt de VVTP de Theater van het Jaarprijs uit. Sinds vorig jaar is een speciale categorie voor de kleinere theaters. VVTP licht toe: “Onze leden spelen ook regelmatig in wat kleinere theaters in het land. Deze theaters hebben vaak minder mensen en middelen tot hun beschikking, maar weten ondanks dat toch een opvallend hoog niveau in hun service te bereiken. Door het toevoegen van deze extra categorie krijgen deze vaak bevlogen theaterorganisaties ook de kans om mee te dingen naar de titel Theater van het Jaar”. De Naald was vorig jaar het eerste theater dat in deze categorie de titel Theater van het Jaar heeft gekregen en gaat er dit jaar opnieuw met de eer vandoor.

Voor de nominatie maakte De Naald een filmpje om zich voor te stellen. Bekijk deze hier

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.